Egészségpénztár

Első az egészség!

Fizess 20 %-al kevesebbet a gyógyszertárban!

Tudjuk, de nem csináljuk!

Az egészségünk mindennek az alapja, mégis ezzel foglalkozunk a legkevésbé. Hiszen, amíg nincs baj, addig inkább másra költünk. Azt kívánom, ne is legyen, viszont számtalan esetben jól jöhet az Egészségpénztár is, olvasd el mi mindenre tudod használni.

Sokan tudják, hogy van arra lehetőség, hogy egészségpénztári számlát nyissanak, mégis nagyon kevesen élnek vele. Most, hogy az egészségügy enyhén szólva is leterhelt, még többen vesznek igénybe magánszolgáltatókat. hogyan tudsz 20%-kal olcsóbban igénybe venni ilyen magán egészségügyi ellátást!

Először is szükség van egy egészségpénztári tagságra és arra havi befizetésre. Egy számodra létrehozott saját gyűjtőszámlád lesz, amihez egy kártyát is kiállítanak, amivel már rengeteg helyen tudsz fizetni. 

KINEK REMEK LEHETŐSÉG EZ?

Annak érdemes igazán ilyen pénztárban tagnak lennie, akinek van SZJA fizetési kötelezettsége, tehát alkalmazott, vagy olyan vállalkozó, aki ezt megteszi.

MIÉRT FONTOS AZ SZJA?

Minden befizetésed után 20%-ot visszaigényelhetsz az adóbevalláskor az SZJA-dból, maximum 150 000 Ft-ig. Itt, ha van önkéntes nyugdíjpénztárad is, arra kell figyelni, hogy a kettő összege a 150 000 Ft-ot nem haladhatja meg.

Tehát, ha Te évente 120 000 Ft-ot befizetsz a tagságod jogán egy egészségpénztárba, akkor 24 000 Ft-ot kapsz még pluszban, amit elkölthetsz!

Mi alapján válassz?

Két dolgot vegyél számításba: egyik, az éves költségek. Ezek a legtöbb helyen sávosak, azaz egy bizonyos éves díj felett alacsonyabbak. A másik fontos tényező a döntésnél, hogy hány szolgáltató partnerrel áll szerződésben egy-egy pénztár, tehát hol tudod használni a kártyádat.

Mire lehet igénybe venni?

Kapaszkodj meg, mert hihetetlen sok dologra! A teljesség igánye nélkül pár példa:

gyógyszertárak termékei

szemüveg készítés
gyógyászati segédeszközök
magánklinikák szolgáltatásai
fogászat
gyógytorna
gyógymasszázs
születési támogatás
babatermékek
rezsitámogatás
lakáshitel törlesztés

Legjobb, ha van privát egészségbiztosításod és egészségpénztári tag is vagy, adok is egy extra tippet. Keress bátran, ha szeretnél eligazodni és jól választani.

Mikor kihagyhatatlan lehetőség akkor is, ha nincs befizetett SZJA-d?

Van olyan pénztár, ahol havi 185 Ft-ért (nincs elírás, tényleg ennyi) kapsz egy mini egészségbiztosítást, ami nem is annyira mini. Tartalmaz évente magán egészségügyi ellátásban 25 000 Forint értékben laborvizsgálatot, 300 000 Forintig egy napos sebészetet, 300 000 Forintig MR, CT, ultrahang szolgáltatást és 1 millió Forint összegig 24 kritikus  (pl.: daganatos betegségek, agyi érkatasztrófa, stb.) betegség gyógyítását is finanszírozza. Ráadásul az összes közeli hozzátartozódat bebiztosíthatod 185 Ft/főért. Ugye ez azért tényleg olyan dolog, amit máshol ennyiért nem fogsz megkapni. 

Ha egyből csatlakoznál is, kattints ide:

EXTRA TIPP:

Ha van egy privát egészségbiztosításod és egészségpénztári tag is vagy, akkor a pénztári kártyáddal fizesd ki mondjuk az egy napos műtétet (kb 400 000 Ft), a biztosítótól kérd a „kártérítés” összegét. Ezt megkapod kápéban.

Majd az adóbevalláskor kapott 20%-ot, azaz 80 000 Ft-ot kapsz az egészségpénztári számládra, amit bármi másra elkölthetsz. Így a műtét “csak” 320 000 Ft-ba került, sőt egy full extrás privát eübiztosítás díja valahol 300-400 ezer Ft között mozog, aminek a keretét egy egy napos műtéttel nem merítetted ki, további szolgáltatásokat vehetsz igénybe.

Tehát, ha készülsz például egy szemműtétre, akkor köss egy privát eübiztosítást (van várakozási idő), legyél pénztártag és használd ki a magánegészségügy előnyeit.